Grys KUKURYDZIANy
Grys kukurydziany to produkt uzyskiwany z ziarna kukurydzy, który jest wykorzystywany w wielu branżach, a w przemyśle spożywczym doskonale sprawdza się w procesie ekstruzji. Kukurydziane produkty ekstrudowane, to przede wszystkim: chrupki w wielu kształtach, smakach i kolorach oraz płatki śniadaniowe w wielu odsłonach smakowych i kompozycjach żywieniowych. Z grysu kukurydzianego można przygotować także polentę – znany szczególnie na południu Europy dodatek do dań mięsnych, jak i wegetariańskich, ale także jako samodzielne danie, z dodatkiem sosów, sera, oliwy czy warzyw. Jest doskonałą alternatywą dla innych rodzajów kasz i ryżu.
Ponadto, grys kukurydziany jest bogaty w węglowodany, błonnik oraz składniki mineralne, takie jak magnez i fosfor, co czyni go cennym składnikiem zdrowej diety. Jest ceniony w diecie osób z celiakią lub nietolerancją glutenu.
Grys kukurydziany, oprócz swojego bezglutenowego charakteru, jest również łatwy do przetworzenia i posiada neutralny smak, co sprawia, że może być wykorzystywany w wielu różnych produktach, nie tylko dla osób na diecie bezglutenowej, ale także dla wszystkich, którzy szukają smaków południa w swoich posiłkach.
Dział handlowy
tel. +48 74 81 62 700
mail: zapytania@sgrain.pl
zadzwoń
Silesian Grain
– mąki kukurydziane
– kasze kukurydziane
– grys kukurydziany
(+48) 74 81 62 700
dane
SILESIAN Grain Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 34
57-220 Ziębice
NIP: 8871691394
REGON: 891519670
KRS: 0000192880
BDO: 000097189